About

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is de thuisbasis van de omroepensembles die concerten opnemen voor radio en televisie. Het MCO is sinds 1996 gehuisvest aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. Het biedt onderdak aan het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor, het Metropole Orkest en de omvangrijke Muziekbibliotheek van de Omroep. De ensembles hebben elk hun eigen identiteit en plaats in het Nederlandse culturele leven. De omroepensembles geven openbare concerten in concertseries van de NPS, AVRO en TROS in Utrecht en Amsterdam. De zendgemachtigden geven hiermee uitvoering aan de opdracht om avontuurlijk en aanvullend te programmeren ten aanzien van het overige muziekaanbod in Nederland. De omroepensembles werken daarnaast samen met diverse andere instellingen, zoals het Holland Festival en De Nederlandse Opera.

Het MCO is bestuurlijk omsloten door de Nederlandse Publieke Omroep, het beleidsonderdeel van de Nederlandse Omroep Stichting, dat de in de Mediawet vastgelegde samenwerking binnen de landelijke omroepen coördineert.

www.mco.nl

Om de concerten van de MCO ensembles te beluisteren en ook terug te luisteren op uitzendinggemist kunt u naar de site van Radio 4 surfen.