Nieuws

07-05-2013 Componeerwedstrijd voor kinderen!

MCO Educatie roept alle kinderen van Nederland tot 12 jaar op om een muziekstuk te componeren met onze online componeertool!
De componeertool is een online spel waarmee je zelf muziek voor een orkest kunt componeren. Je kunt uit kleine blokjes muziek een groter muziekstuk bouwen. Alle blokjes zijn ingespeeld door musici van het Muziekcentrum van de Omroep.
De beste 3 inzendingen worden op 22 juni live uitgevoerd door orkest LUDWIG tijdens een live concert in het muziekcentrum.

Hoe doe je mee?
Je maakt de compositie in de ikcomponeertool op www.ikcomponeer.nl
Hoe je een muziekstuk maakt wordt op de website uitgelegd. Sla je compositie op geef hem deze naam: ludwig.voornaam.achternaam dus bijvoorbeeld ludwig.jan.jansen Zorg dat de compositie openbaar is voor iedereen om te luisteren!

Stuur dan een mailtje (ook als je nog vragen hebt) met je naam en leeftijd naar educatie@mco.nl en je doet mee aan de wedstrijd.
Je kunt insturen tot uiterlijk 1 juni.

Winnaars krijgen half juni bericht en worden met hun familie uitgenodigd voor het feestelijke concert Ikcomponeer met Ludwig op 22 juni om 17 uur in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Het concert wordt gepresenteerd door Lenette van Dongen en de winnende kinderen worden in het zonnetje gezet. Naast de kindercomposities is er nog veel meer muziek te horen en wordt het orkest geïntroduceerd met een speciaal muziekstuk.

                      

 

> Print dit artikel

> Stuur naar een vriend(in)