Nieuws

22-05-2013 Rheingold op de Rijn: informatie en educatieproject

 MCO Educatie organiseert in juni een project in samenwerking met Rheingold op de Rijn. Studenten van het USC (het Utrechtsch Studenten Concert) en middelbare scholieren volgen workshops in het MCO en treden op 28 juni op in de rijnark waar de opera wordt uitgevoerd, voorafgaand aan de zogeheten 'Wagner Experience'. 
Hieronder nieuws van de organisatie van Rheingold op de Rijn. Binnenkort op onze website meer informatie over het educatieproject. Rheingold op de Rijn bij Pauw en Witteman

Maandagavond 20 mei was Rheingold op de Rijn te gast bij Pauw en Witteman op Ned. 1! Voorzitter van het productieteam, Daniël Moolenburgh, sprak over de spraakmakende productie, en 80 musici van het USConcert speelden live in de studio fragmenten uit de opera Das Rheingold en symfonische show The Wagner Experience. Rheingold op de Rijn-ambassadeur Hein van Eekert sprak ook over Richard Wagner, die op 22 mei zijn 200e verjaardag viert. Als muzikale toegift speelde het USConcert nog een last-minute arrangement voor symfonieorkest van het nummer Birds van Anouk, dat zij afgelopen weekend op het Songfestival zong.

Het was een zeer bijzondere uitzending waarmee Pauw en Witteman ‘s avonds het meest trending topic op Twitter was, en de site van Rheingold op de Rijn door de massale toestroom tijdelijk onbereikbaar was. De uitzending kan hier teruggekeken worden: http://omroep.vara.nl/media/236523. De website is ook weer bereikbaar: www.rheingold2013.com of www.wagnerexperience.com

 

Wat is Rheingold op de Rijn?

In juli 2013 komt een absolute wereldpremiere over de Rijn Nederland binnenvaren: een 135 meter lang varend muziektheater. Dit jaar wordt namelijk de 200e verjaardag van de grote operacomponist, Richard Wagner, gevierd. Het is ook het jaar dat het USConcert, het oudste symfonieorkest van Nederland, 190 jaar oud wordt. Om deze gelegenheden te vieren vindt in juli een zeer bijzondere muziektheaterproductie plaats: Rheingold op de Rijn. Deze productie brengt Wagner’s muziek terug naar zijn artistieke oorsprong: de rivier de Rijn. Twee voorstellingen, Wagner’s opera Das Rheingold en de moderne symfonische show The Wagner Experience, zullen geheel worden ingescheept in het ruim van een vrachtschip en op het water van de Rijn worden uitgevoerd. Binnen in het schip vindt de bezoeker een volwaardig theater met een cast van 14 topzangers uit Nederland en buitenland, 80 man orkest, en plaats voor 500 man publiek. Het arende theater zal de loop van de Rijn volgen en uitvoeringen geven in verschillende steden in Nederland en Duitsland: Koblenz, Duisburg, Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam.

 

Help het Rijngoud de Rijn op!

Rheingold op de Rijn heeft een crowdfunding gelanceerd op Voordekunst.nl. Door bijdragen te werven van geïnteresseerden en liefhebbers zullen het decor en de kostuums van Rheingold op de Rijn mogelijk gemaakt worden! Donateurs krijgen interessante tegenprestaties; zoals de mogelijkheid om een decorstuk of kostuum te adopteren, signeren en ermee op de foto te gaan. Ook krijgen donateurs de kans om een stuk opera mee te regisseren met regisseur Wim Trompert (DNO), of zelfs voor het orkest en de zangers te staan en een stuk te dirigeren! Voor wie op zoek is naar de echte Wagner-ervaring kan er zelfs een reisje langs de Rijn gemaakt worden en de voorstellingen van Rheingold op de Rijn in verschillende steden bekijken.

Geïnteresseerd? Kijk op www.rheingold2013.com!

 

 

> Print dit artikel

> Stuur naar een vriend(in)