Nieuws

03-10-2013 Educatieproject Together morgen in Vredenburg!

Tijdens de Vrijdag van Vredenburg van 4 oktober aanstaande voeren 36 leerlingen van het Amadeus Lyceum uit Vleuten samen met 10 uitwisselingsstudenten van de Kiryat Sharet High School uit Golon (Israel) nieuwe muziek uit, die zij deze week zelf componeren.
Uitwisseling
Het is niet de eerste keer dat het Amadeus Lyceum participeert in een educatieproject rondom de omroepserie De Vrijdag van Vredenburg, maar wel de eerste keer dat zij dit doen tezamen met een groep uitwisselingsstudenten. Tien leeftijdgenoten zijn 8 dagen op bezoek in Nederland, maar gaan niet gewoon naar school. Ze participeren in een muziekproject dat resulteert in een uitvoering in concertzaal Vredenburg Leidsche Rijn. In maart gaan de Vleutense scholieren op hun beurt naar Israël.


Loevendie, Ludwig en Jussen
De scholieren maken onder leiding van workshopleiders Natasha Zielazinsky, Chiel Busscher en Maite van der Marel nieuwe muziek die zij hebben gebaseerd op 2 bestaande composities.
Het eerste werk dat zij ter inspiratie gebruikten is het nieuwe werk Together voor twee piano’s van Theo Loevendie, dat de leerlingen pas later deze week voor het eerst zullen horen en waarvan ze slechts de partituur hebben bestudeerd. Vrijdag beleeft dit stuk zijn wereldpremière, uitgevoerd door de broers Lucas en Arthur Jussen, voor wie Loevendie het stuk schreef.

Het tweede werk wat ter inspiratie dient is het Pianoconcert in G van Maurice Ravel.
Het gloednieuwe orkest Ludwig speelt dit werk, omlijst door symfonieën van Beethoven en Mozart, met Lucas Jussen als solist.

Het programma van de leerlingen is in de pauze te beluisteren in het Paviljoen van Vredenburg Leidsche Rijn en toegankelijk voor al het publiek van de Vrijdag van Vredenburg.

Vrijdag 4 oktober 2013
Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht

> Grote Zaal, 20:15
Start concert Ludwig
> Paviljoen - in de pauze van het concert
Presentatie educatieproject Together door leerlingen Amadeus Lyceum en de Kiryat Sharet High School uit Golon (Israel).


Dit project is het resultaat van het Creatief Partnerschap van MCO Educatie, UCK, het Amadeus Lyceum en Vredenburg.
www.mco.nl/educatie www.uck.nl www.amadeuslyceum.nl www.vredenburg.nl
www.vrijdagvanvredenburg.nl www.ludwiglive.nl


 

> Print dit artikel

> Stuur naar een vriend(in)