School projecten

Beste docenten,
muziek is belangrijk voor leerlingen. Dat vindt u toch ook? Misschien ontbreekt het u echter aan kennis, ideeën, instrumenten of ruimte. Of maakt u al muziek met uw leerlingen en bent u op zoek naar iets nieuws.
MCO Educatie helpt u verder met educatieve workshops voor alle leeftijden en soorten scholen, inclusief speciaal onderwijs.
Niet gevonden wat u zoekt? Wij maken ook projecten op maat naar wens van de school. 

Lesmateriaal kunt u hier downloaden:

Docentenblad samen Musiceren en Componeren
Leerlingenblad samen Musiceren en Componeren

Docentenhandleiding Flitsbezoek
Kijkfragmenten Flitsbezoek
Kopieerblad Flitsbezoek
Instrumentenspel

Lesmateriaal Componeertool

Uniek bij MCO Educatie is de samenwerking met de vier omroepensembles (Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Groot Omroepkoor en Metropole Orkest). Zo krijgen leerlingen een zo breed mogelijk beeld van de klassieke- en lichte-muziekpraktijk. Actief musiceren met professionele musici is een wezenlijk onderdeel van de workshops. Het MCO-gebouw beschikt hiervoor over vele ruime studio’s.

Argumenten nodig om schoolleiding of ouders te overtuigen? Onderzoek heeft uitgewezen dat zelf muziek maken de ontwikkeling van kinderen stimuleert. Vooral abstractievermogen en analytisch denken verbeteren sterk. Gezamenlijk musiceren versterkt bovendien groepsgevoel en discipline. Ook bevordert het sociale en emotionele vaardigheden. Muziek maken geeft kinderen ook een positiever zelfbeeld. Het is ontspannend, prikkelt de verbeelding en het bevordert de concentratie. Vandaar ons motto: Muziek moet je maken!

Kijk verder op deze site bij de verschillende soorten muziek, leeftijd of doelgroep. Niet gevonden wat u zocht? MCO Educatie levert ook workshops op maat.


Ben je op het MCO geweest voor een project? Klik HIER voor de evalutatie voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs.
Klik HIER voor de evaluatie voor leerlingen van de basisschool.

Gaat u een project bij ons doen? Hier vindt u een begeleidende brief.

Scholen uit Hilversum klikken hier voor meer informatie over subsidiemogelijkheden. Voor scholen buiten Hilversum is subsidie-informatie hier te vinden.

Reacties:

"Ongelooflijk gaaf! Zelf muziek creëeren op een zelf bedacht gedicht is een moeilijke, zoniet onmogelijke taak. Toch is het ons gelukt met de hulp van de aardige begeleiding. Uiteindelijk, zonder elkaars stukken beïnvloed te hebben, een goed passend geheel gecomponeerd waarin alle mogelijke muziekaspecten naar voren komen; zowel veel variatie in stijlen als in instrumentgebruik. Het is een ervaring om nooit te vergeten."

"Ik vond het echt heel leuk om te doen, want muziek maken / componeren is mijn hobby. Ik heb ook veel vrienden gemaakt, dat dankzij het project."

''Het is leuk dat we ook zelf een stem hebben gehad in wat we hebben gemaakt. Je creativiteit werd gestimuleerd.''

"Ik vond Hilversum heel erg leuk. Aan het begin had ik er niet heel erg veel zin in maar naar mate de week verder ging vond ik het steeds leuker worden. Dat kwam omdat ik heel erg veel leerde. Ik heb geleerd hoe ik een ritme kan maken met woorden. Ik vind muziek gewoon steeds leuker worden."